Language

Become a Fan

Kuvani

« Nokere | Pääsivu | 30km ja sivuun »

20.3.2007

Kommentit

Tero

On todella valitettavaa lukea vaivoistasi, mutta kuulostaa kyllä niin tutulta. Itse sairastuin vuosi sitten kyseiseen vaivaan, kun juuri oli eliten kuviot hioutumassa parempaan suuntaan. Ärsyttävintä asiassa on se, että lääkäri eivät oikein osaa hoitaa vaivaa, joten lähes kaiken on joutunut itse selvittämään ja oppinut elämään vaivan kanssa. Nytkin on vaivan selvittäminen meneillään, kun erikoislääkäritkään eivät oikein osaa sitä diagnosoida...Jos haluat kuulla tarkemmin kokemuksia refluksivaivastani ja pyöräilystä, pistä ihmeessä postia...

Moto

Voi perse! Nyt sut on saatava kuntoon! Onko ne vaivat tullu sit pyöräilystä, en tiä siitä yhtään mitään, mut ajoasentohan yleisesti on melkosen perseestä, joten ei se ainakaan hyvää masulle tee. Mut hope löytyy jotakin ratkaisuja tohon ongelmaan...Mut kannattaa ehkä vähän kysellä, kellä muilla pyöräilijöillä on ollu tota ongelmaa... jos sieltä löytyis apua. Wish u all luck!

doc

Pari kommenttia pyöräilevältä lääkäriltä joka päivystyksen lomassa eksyi näille sivuille.

Niin, vika saattaa olla (lääkärin) päässä (osaamattomuutta). Meitä on moneksi ja diagnoosin asettaminen ei ole aina yksiselitteistä ja monet tekevät sen puhtaasti tiettyjen rajattujen hyväksyttyjen kriteerien valossa.
Lääketiedehän on tilastotiedettä: karrikoiden kannattaa sairastua samalla tavalla ja samoihin tauteihin kuin muut ja mennä lääkäriin vasta kun tauti on kypsä :) Fysiologisesti pohtien ja yksilökohtaisesti asiaa lähestyessä sairauksien luonne on paljon monimutkisempi ja haastavampi.

Esimerkkeinä: refluksioireilua voi olla vaikkei diagnoosikriteerejä täyttävää "refluksitautia" sairastakaan, samoin astmaattistaoiretta ilman astmaa. Molempien taustalta voi löytyä etäisiäkin ulkoisia ja sisäsyntyisiä syitä (stressi, ylikuormitus, ruokavalio, ilmanepäpuhtaudet: pöly, etenkin laaja-alaisesti vaikuttavat kosteusvaurio-homemyrkyt!!, jne jotka voivat yksin tai yhdessä aiheuttaa oireita joko suoraan tai välillisesti). Oireita voi näissä molemmissa esimerkkitapauksissa hoitaa (joskus jopa menestykseekkäästi, joskus lyhytaikaisesti) lääkityksin, mutta järkevintä on luonnoillisesti tunnistaa taustasyy ja eliminoida se.

Onkos tuo palleatyrä diagnoosi todellinen? (siis tähystetty/kuvattu?).
Diagnoosin tekeminen on sen suhteen ns. helppo ja selkeä ja vaiva kirurgisesti hoidettava.

Tsemppiä!

Tämän kirjoituksen kommentit ovat suljetut.